Ansatt via Internett

Stadig flere arbeidssøkere og arbeidsgivere ser på avisannonser som mer og mer overflødig. Siden nyttår har arbeidsformidling via Internett eksplodert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kjempeenkelt. Det var bare å velge og vrake i jobber, sier Rolf Inge Kirkeng (26) - nyansatt via Internett. Størst og best ifølge fagfolk i databransjen, er firmaet ICES AS sin tjeneste Jobshop hvor 2000 arbeidssøkere, 200 arbeidsgivere og 700 ledige stillinger for tida er registrert. Rolf Inge Kirkeng begynte i ny jobb som programmerer i firmaet Software Innovation 1. mars, og er storfornøyd - både med jobben, og hvor enkelt det var å finne den. - Jeg klikket meg bare inn på Jobshops sider, og fant med en gang flere interessante jobber. Det var bare å velge og vrake, sier Kirkeng til Dagbladet. En uke tok det, fra han så annonsen, til ansettelsespapirene var underskrevet. - Ulempen er at ikke alle er tilknyttet Internett, sier Kirkeng.

2000 søkere

2000 arbeidssøkere har i dag helt gratis lagt inn informasjon om seg selv, utdanning og praksis på internettsidene til Jobshop. Hver gang det dukker opp en jobb som passer, sendes det en e-post til vedkommende. De flere hundre registrerte arbeidsgiverne får på samme måte beskjed om hvilke søkere som har de kvalifikasjonene de er ute etter. Det er i stor grad store, norske firmaer som abonnerer på Jobshop. Flest ledige stillinger pr. I dag har Oslo kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer