- Bare tull å gi ungene data

- Jeg vil at ungene mine skal lære å lese, skrive og regne. Å lære dem data er helt meningsløst, sier redaktøren av det amerikanske teknologi- og ungdomsbladet «Wired».

Kevin Kelly (44) er i Oslo for å holde foredrag for den norske nett-bransjen. Hjemme i San Francisco har han tre barn i grunnskolen Han mener at skolen kaster bort penger dersom elevene får PC og Internett-tilgang.

- Når elevene først har lært seg teknologien, er den erstattet av noe helt annet. Om barn og ungdom i dag lærer HTML, JAVA og PERL - verktøy som brukes i dag for å lage Internett-sider, kan de risikere å bli utkonkurrert den dagen de skal ut på arbeidsmarkedet.

90-åras Rolling Stone

«Wired» er etter manges mening det ledende ungdomsbladet i USA akkurat nå. Den rollen som «Rolling Stone» hadde på '70-tallet, har på mange måter «Wired» overtatt på '90-tallet.

  - Vi er ikke noe datablad. I siste nummer er ikke ordet «datamaskin» nevnt med ett ord. Vi skriver om teknologi, men ikke i teknisk forstand. Vi er mer opptatt av hvordan teknologien påvirker samfunn og livsstil, sier Kelly.

  Som Rolling Stone i sine velmaktsdager holder Wired til i San Francisco. Byen der det før var et livlig hippie-miljø med blomsterbarn og hasj, er nå senteret for IT-industrien i den nordre delen av California - også kalt «Silicon Valley».

Evnen til å lære viktigst

De aller fleste av Wireds ansatte jobber i den elektroniske utgaven. - Brorparten av medarbeiderne i Wireds elektroniske utgave er noen og tjue år. Ingen av dem har fått sin kompetanse fra skolen.

- Det viktigste har de imidlertid lært der: Even til å tilegne seg ny kunnskap raskt. Det er det vi må satse på, sier Kevin Kelly. LES HELE SAKEN

IKKE NYTTIG: Kevin Kelly (44), redaktør av det amerikanske bladet «Wired»... å lære barn og ungdom data har ingen hensikt ...