Beleiring på nettet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det lille stedet Fort Davis i vest-Texas er under beleiring av en fanatisk organisasjon som vil løsrive Texas fra resten av USA. Separatistenes propaganda finnes selvsagt også på nettet. Her føyer «Republic Of Texas» seg inn i den tradisjonen som lenge har bidratt til å gi Internett en dårlig klang i manges ører. Flere fanatiske utgrupper av religiøst og poltisk merke har brukt og bruker fortsatt nettet til å spre sine forvirrede tanker. Det hersker tilsynelatende full forvirring i separatist-leiren i Texas. Den forholdsvis minimale gruppa som vil ha et fritt og uavhengig Texas ser ut til å ha delt seg i to fraksjoner. En kaller seg den «offisielle» Texas-republikken. De tar skarp avstand fra McLaren og hans aksjon, og har avsatt hele kobbelet av offisøse personer som McLaren har utnevnt via sin «ambassade». På tross av at de framstiller seg som de ekte og opprinnelige Texas-separatistene, er det mye som tyder på at denne gruppa brøt raskt ut da de så hvor det bar med lederens fanatisme. McLarens fraksjon framstiller seg som ikke-voldelige, men det er jo faktisk de som nå har tydd til kidnapping, beleiring og bruk av skytevåpen. Republic Of Texas (McLaren-fraksjonen) Republic of Texas - den «offisielle» gruppa som tar avstand fra McLarens aksjon Og så litt motvekt: The Militia Watchdog - nettsted som kritisk overvåker ekstreme, militante grupper i USA FBIs hjemmeside - her kan du følge med i etterforskningen av voldelige, poltiske ekstremistgrupper Texas-guvernør Bush' kontor - de lokale myndighetenes versjon Tore Neset

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer