«Bombet» nettside - ble uthengt

En 18 år gammel skoleelev «bombet» Alkokutts nettsider med propaganda for alkohol. Som straff la Alkokutt ut navnet hans til skrekk og advarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I nyttårshelga ble den statsstøttede organisasjonen Alkokutts nettsider utsatt for et angrep fra den pils-elskende 18-åringen.

- Personen som sjikanerte oss var dum nok til å legge igjen sin e-postadresse. Det var dermed ikke noe problem for oss å finne ut hvem han var. Vi syntes angrepet var så grovt at vi mente det var riktig å synliggjøre det. Derfor brukte vi navnet hans når vi skrev om det som skjedde, sier daglig leder Dag Rekve i Alkokutt til Dagbladet.

Sjikane

Alkokutt jobber for å nå den norske regjering og verdens helseorganisasjons mål om å redusere folks alkoholbruk. 54 norske organisasjoner innen blant annet idrett og ungdomsarbeid er tilknyttet som samarbeidspartnere. Det var særlig sjikanen av en av disse samarbeidspartnerne, ved en navngitt person, som Rekve reagerte på.

- Dette er en person som betyr mye for oss. Når vi så hvordan 18-åringen sjikanerte ham på det groveste, var begeret fullt, sier Rekve.

Han la ut pekere tilbake til 18-åringens egen hjemmeside for å identifisere ham. På denne siden driver han reklame for seg selv og sin nettvirksomhet, med fullt navn, adresse og telefonnummer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer