Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Danske hackere slapp fengsel

De seks danske hackerne, som har brutt seg inn i dataanlegg over hele verden, slapp med samfunnstjeneste og betinget fengsel. Hackerne har blant annet bak uinviterte besøk hos Pentagon, det amerikanske forsvarsvesenet.

HELLE HØINESS

Rettssaken mot de danske hackerne startet i Roskilde byrett i september. Dommen falt på torsdag. Hele tre år har det tatt å avslutte etterforskningen i denne saken som regnes for Europas største hackersak.

I følge dansk politi er det umulig å si om noen av hackerne har besøkt noen norske datasystemer.

- De tiltalte har vært svært kreative og de har tatt mange elektroniske omveier for å skjule sine spor. Derfor er det vanskelig å si om de har gjort noen skade i Norge, sier Preben Andersen som er leder for etterforskningen ved dansk politi til Dagbladet.

Hackerne, som har gått under navn som, "LeCerveau," "Wedlock" og "Jackal", har i følge politiet gjort skade for flere millioner kroner. For å komme seg inn på de beskyttede dataområdene har de forandret på innstillingene i datasystemene. Noen av institusjonene hackerne har besøkt har dermed vært nødt til å holde stengt for å rette opp forandringene.

Tre av de dømte i saken fikk 200 timer samfunnstjeneste. To fikk henholdsvis 40 dager og tre måneders betinget fengsel, mens sjettemann ble idømt en bot på 1.000 danske kroner. Les tidligere sak Snart dom i nordens største hackersak