Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ekspert på Seinfeld

Selvsagt finnes det Internett-sider med den populære komiserien «Seinfeld», men hvem visste at de største og mest omfattende sidene styres av en nordmann? Sjekk ut http://seinfeld.sogaard.com og se.

Se den nye TV-guiden: (TV2, kl. 22.30) 138 000 har vært innom før deg. Ruben Søgaard (22) har holdt på med Seinfeld-sidene sine i snart tre år. Det var sånn han lærte seg å lage hjemmesider på nettet, en erfaring informatikk-studenten seinere brukte for å få jobb.

- Egentlig er det ganske perverst å få betalt for noe du synes er gøy å jobbe med, sier Søgaard, som egentlig har kontorstøttesystemet intranett som arbeidsfelt. «Seinfeld»-sidene tjener han ingenting på.

140 episoder

Komiserien «Seinfeld» er den populære og dagligdagse beretningen om de fire vennene Jerry Seinfeld, George Costanza, Elaine Benes og Cosmo Kramer. Serien handler om «ingenting», og har slått an som få andre komiserier. Den går nå i sin åttende sesong i USA, og er oppe i over 140 episoder. I Norge sendes serien på TV 2.

Det finnes fire offisielle og minst 20 uoffisielle Seinfeld-sider på Internettet. Og i disse cyberspace-tider er det bare helt naturlig at Rubens nærmeste medarbeider Kevin Matzdorf befinner seg i Missouri, USA.

Database

- Han oppdaterer episodeguiden for meg. Nå jobber vi med å utvide den, så vi får med navn på alle som har spilt i «Seinfeld», første gang de var med og så videre. Jeg har tenkt å legge alt i en søkbar database, sier Søgaard, som aldri har møtt noen av sine TV-helter.

Søgaards «Seinfeld»-sider inneholder også video- og lydklipp, bilder og komplette manus til noen episoder.

 Kveldens episode handler blant annet om at Cadillacen Seinfeld kjøpte til sin far fortsatt skaper problemer i foreldrenes borettslag. : på nettet

Det er over tjue Seinfeld-sider på nettet. Her er pekere til noen av dem:

http://www.cs.cmu.edu/afs/cs/user/vernon/www/vandelay/index.html er en seriøs konkurrent til Ruben Søgaards sider hva gjelder innhold, men har ikke samme forseggjorte design.

http://www.nbc.com/entertainment/shows/seinfeld/index.html fører deg til TV-selskapet NBCs offisielle Seinfeld-sider, med stoff om de fire hovedpersonene og serien.

http://www.bway.net/~kramer er en kuriosaside. Her holder Kenny Kramer til, og den virkelige Kramer er en eksentrisk fyr som var naboen til seriens opphavsmann Larry David.

http://www.outpost.net/fun/seinfeld.htm er for de kreative med penger: Skriver du et manus, tar denne adressen ca tre dollar for å sende det videre til Seinfeld ... Humbug?

TV-HELTENE: Ruben Søgaard peker på sine Internettsider om komiserien "Seinfeld".