- Er ingen hacker

«Sabotasje» var Telenor-tabbe. For to uker siden ble nesten 12 000 datafiler slettet fra Telenors datamaskin. Nå viser det seg at det etter alt å dømme aldri var snakk om sabotasje, men en elementær teknisk tabbe hos Telenor selv. Mannen ble forrige mandag arrestert og siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han mener at han ikke bevisst gjorde noe galt, og at ansvaret for data-fadesen må plasseres hos Telenor selv.

Mannen hadde fått i oppdrag å flytte ukebladet Hjemmets legetjeneste «Doktor Online» på nettet fra Telenors datamaskin til konkurrenten Riksnetts datamaskin.

Feilprogrammering

Under arbeidet svevde han i den tro at alt var i orden, og at «Doktor Online»s data var flyttet trygt fra den ene maskinen til den andre. Det viste seg å være feil. Ifølge Telenor ble dataene aldri flyttet.

Gjennom en feilprogrammering gjort av nettbedriften New Media Science, som laget søkefunksjonen på oppdrag fra Telenor, ble det mulig for den uheldige «hackeren» å uforvarende ødelegge nærmere 12000 norske Nettsteder. Deriblant Dagbladet, Nettavisen og nyhetstjenesten DIGI.

Mannen ble tatt av politiet om kvelden forrige tirsdag, og ble løslatt onsdag morgen etter at Økokrim hadde besluttet at han ikke skulle framstilles for fengsling. Gjennom sin advokat Kim Heger gir han uttrykk for at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere før Økokrim er ferdig med sin etterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer