Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Europe Online konkurs

Nettleverandøren som skulle bli EUs sterkeste kort mot amerikanske selskaper i krigen om Internett-kundene, ble fredag erklært konkurs av skifteretten i Luxembourg.

Europe Online en saga blott. Forsøk på å få den amerikanske nettleverandøren CompuServe til å investere lyktes ikke - kanskje ikke så overaskende i og med at CompuServe så på Europe Online som sin farligste konkurrent på det europeiske markedet. Også det multinasjonale selskapet ITT og det statlige tyske televerket Deutsche Telekom ble spurt, men takket nei.

Konkursen betyr etter alt å dømme at de to store amerikanske nettleverandørene CompuServe og America Online bli enerådende på det europeiske markedet når det gjelder å levere betal-tjenester i tillegg til å være Internett-leverandører. Å levere tjenester mot betaling har hittil vist seg vanskelig på Internett, på grunn av nettets åpne struktur og mangel på sikkerhet. America Online og CompuServe garanterer at innholdsleverandører får pengene sine, og stadig flere aviser og blader legger seg inn hos dem framfor å tilby sine tjenester gratis på det åpne nettet.

Europe Online rakk aldri å etablere seg i Norge, men startet for kort tid siden opp en tjeneste i Sverige.