Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fan-sider forbudt!

TV-selskapet Fox slår beinhardt ned på folk som lager uoffisielle fansider om TV-serien "Millennium". Serien, som starter på TVNorge i morgen kveld, er laget av mannen bak "X-files".

Selskapet har allerede truet Gil Trevizo, student ved Universitetet i El Paso, til å legge ned sin fan-side om TV-serien "Millennium".

"X-files"-serien ble sett av over en halv million nordmenn hver torsdag på TV2. Det er derfor ikke så overraskende at TVNorge venter stor suksess når de 13 tirsdager framover sender "Millennium".

Den nye serien er ingen oppfølger til "X-files". FBI-agentene Mulder og Scully er ikke med. Det er derimot den tidligere FBI-agenten Frank Black (spilt av Lance Henriksen). Han hoppet av politiyrket fordi han ble for preget av forbryterverdenens skyggeside. I serien blir han vervet av den mystiske organisasjonen Millennium Group, som arbeider for å få has på mystiske onde krefter som truer menneskeheten ved inngangen til et nytt årtusen.

Fjernet tilgang

Mens det finnes et tusentalls fan-sider om "X-files" på nettet - flere av dem i Norge - prøver nå TV-selskapet Fox å stoppe lignende virksomhet når det gjelder "Millennium". Det er det samme selskapet som står bak begge seriene. Texas-studenten Gil Trevizo fikk erfare dette da hans foresatte på El Paso-universitetets IT-avdeling fikk brysk beskjed om å fjerne hans nett-tilgang - ellers ville de få advokater på nakken.

Protester

Dette har i sin tur avfødt en rekke protestsider på nettet. Fans av "X-files" og "Millennium" mener at Fox skyter seg selv i foten ved å gå til felts mot fansider.

- Det er ingen som tjener penger på slike nettsider. Tvert om bidrar slike sider til å fremme interessen for TV-seriene. Og det tjener jo TV-selskapet på. "X-files" har ingen fan-bevegelse utenfor nettet. All fan-interessen har bygget seg opp på Internett, er omkvedet.

Fox skyter seg selv i foten. Noen må ha forklart dem at de kunne tjene penger på en offisiell nettside. Det er feil. Du skaper fans på en nettside - du tjener ikke penger, sier 16 år gamle Virginia Eveland til nettbladet Hotwired. Hun driver et eget nettsted for unge "X-files"-fans under mottoet "Ungdommen er der ute" ("The Youth Is Out There" - et ordspill på "X-files"-mottoet "The Truth Is Out There").

Norsk side

Det finnes allerede et norsk nettsted med informasjon om "Milennium". Komplett med bilder og symboler brukt på TV-selskapets offisielle "Millennium"-side. Sida har ingen navn eller kontaktadresser - verken elektronisk eller på annet vis. Men det ville neppe være overraskende om de ansvarlige for serveren sida ligger på, Scandinavia Online, snart får en melding om saken fra Fox i USA. Tirsdag 4. januar kl. 21.30 . Her finner du mer om Millennium:

Offisiell Fox-side

Sida til Gil Trevizo - nå trist og tom...

Oversikt over Millennium-sider

Norsk Millennium-side - så lenge den varer... Symbolet som brukes

av nettfolk som vil

ha slutt på Fox-sensuren: