Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Farvel til Nintendo?

Interaktive spill på CD-ROM, Nintendo, Sega og Sony Playstation kan komme til å tape mot spill på Internett. Det interative science fiction-spillet EON-4 er ikke like bra som det spillfabrikantene kan levere i dag. Men det peker framover mot en ny spill-virkelighet.

EON-4 ligger ganske tett opp til Nintendo, Sega eller Sony Playstation. Her snakker vi dessuten om gratis moro, noe spillprodusentenes utgaver langtfra er. I korte trekk handler det om en science fiction-historie som utvikler seg - i tradisjon med de allerede mange interactive romanene som befinner seg på nettet. Regelmessig kommer det TV-sendinger fra jorda til den fremmede planeten du befinner deg på. I tillegg har du kontakt med fremmede sivilasjoner

Foreløpig er EON-4 ganske alene på nettet når det gjelder denne type spill. Det dominerende er rollespill av typen MUD og Zork - intellektuelt krevende, men akk så teknisk primitiv tidtrøyte. Suksessen The Riddler er en slags "Jeopardy!" på nettet, der du kan vinne dyre premier ved å svare riktig på spørsmål. Riddler-folkene lever av kundedatabasen, samt at de som leverer premien betaler for eksponeringen. Hva EON-4 lever av er ikke godt å si.

Utviklingen framover vil som alt annet avhenge av om det er penger å hente der ute. Foreløpig sliter nettspillene (kanskje bortsett fra The Riddler) med usikker økonomi. Av idealisme gror det mye, men arbeidsplasser blir det sjelden av det. For den som vil følge med på hva som foregår i spill-verdenen, er Games Domain stedet å gå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media