Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fordobling av prisen på Internett

Fra 1997 vil det bli nesten dobbelt så dyrt å bruke Internett. 70 prosent av kundene vil oppleve en prisøkning fra 4,90 til 8 kroner per time. Vanlig telefonering blir billigere hvis du ringer langt, men dyrere hvis du ringer lokalt.

Fra nyttår slår Telenor sammen tidligere kommunetakst og nærtakst til et felles takstområde. Dermed blir det dyrere å ringe korte distanser i det nye lokaltakstområdet. Dette rammer alle på større steder som allerede har en node i kommunen. 23 prosent av internettabonnentene, som tidligere måtte ringe opp en node utenfor kommunen, får prisen redusert med litt over fem kroner. I tillegg til tellerskrittene kommer selvfølgelig oppkoblingsavgiften til din internettleverandør.

Farvel til tellerskrittene

Telenor fjerner også de gode gamle tellerskrittene. Heretter vil du betale for nøyaktig den tiden samtalen varer. Utjevning av prisforskjellen mellom samtaler over lengre strekninger gir dyrere lokaltakst. For eksempel en familie som normalt har de fleste samtaler etter 17.00 og innenfor kommunen vil heretter få en høyere telefonregning.

Å ringe utenfor nærområdet og til utlandet blir billigere. Det samme gjelder mobiltelefon. Les alt om de nye teleprisene hos Telenor .