Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hackerangrep mot New York Times

Den amerikanske storavisa New York Times satset alt på full dekning av presidentvalget via sine nettsider. Men utover kvelden ble det vanskeligere og vanskeligere å komme inn. Smarte netthackere satte inn et angrep som fordoblet antallet oppslag.

Fenomenet er treffende nok (på norsk) døpt SYN-flood attack , og rammer i økende grad publikasjoner på nettet. Angrepet utføres ved hjelp av et enkelt program som får maskinen til å kalle opp ei bestemt nettside hele tida. På denne måten lammes trafikken til nettsida. De som virkelig har noe der å gjøre av oppriktig interesse, må stille seg i køen bak den ondskapsfulle hacker-maskinen.

Vanskelig å spore opp Det er ofte vanskelig å spore hvor angrepet kommer fra. De lureste hackerne kjører sine angrep via omveier, slik at det er vanskelig å avgjøre hvilken maskin som kjører angreps-programmet. Det finnes ingen annen metode enn å gå opp hele løpet fra vertsmaskin til vertsmasin. Om ruta omfatter 30 vertsmaskiner, kan dette løpet være nokså kronglete.

En fordel har likevel slike angrep. I nettmarkedet er det om å gjøre å ha flest mulig lesere. Når antallet treff øker dramatisk på denne måten, kan den publikasjonen som blir angrepet vise til en flott opplagsøkning. På den annen side sitter den samme publikasjonen igjen med en mendge irriterte lesere som aldri kom inn, og som kanskje ikke forsøker seg igjen med det første.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media