Hip, frekk og interaktiv

Den nye TV-kanalen NRK 2 går på lufta 31. august. Kanalen satser friskt på et ungdommelig image, av og for "Pompel og Pilt"-generasjonen. De er også sterkt representert på nettet.

Allerede nå kan du få en forsmak av hva kanalaen har å by på. Det ganske flotte nettstedet net.to inneholder blant annet programoversikter for de første tre ukene i kanalens historie - fra åpningsseremonien lørdag 31. august klokka 20.40 til og med debattprogrammet "Kortslutning" ved midnatt mandag 9. september.

Nett-TV

For de som sitter mer foran dataskjermen enn i sofaen foran TV'en er det verd å merke seg at NRK2 har tenkt å koble sammen de to mediene til en form for internaktivt TV. Programmet Spider satser på på bli noe helt nytt i både TV- og nettammenheng. Programlederen Erik Meyn - en nyfrelst nettsurfer - inviterer alle til å være med på å utforme programmet ved hjelp av lyder, kunstverk, animasjoner og meningsinnspill av alle slag. Her skal ikke medie-eliten snakke ovenfra til de umælende TV-seerne.

Under sendingen skal du kunne følge med på nettet og TV samtidig. I begge medier skjer det ting. Så spørs det om denne formen for TV blir litt for aktivt for de som har tilbrakt dagen på nettet. Uansett blir det en spennende og utradisjonell affære i TV-sammenheng.

Tung kultur

Sendeplanen for øvrig er på ingen måte gjennomført, selv om profilen nok er betydelig yngre enn noen annen TV-kanal i dag. I tillegg til musikk, film og "U" i ny utgave, finner vi også mer tradisjonelle amerikanske serier som "Cape Canaveral" og "Drapsavsnittet", som like gjerne kunne vært innkjøpt av TV2. NRK2 skal også være en tung kulturkanal, med hele operaer og symfonikonserter i tillegg til programmer av forholdsvis tung, akademisk natur. Her skal man ikke undervurdere sitt publikum.

Dabladet :på netet vil følge NRK2 og spesielt "Spider" nøye. Følg med!