Intel-priskutt gir billigere PCer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(ORIGO) Intel har kuttet prisene på sine nyeste prosessor-modeller med opptil 50 prosent, og fikk umiddelbart følge av konkurrenten AMD. Priskonkurransen gjør også PCene på det norske markedet billigere. Intel, verdens største produsent av prosessor-brikker, reduserte mandag prisene på de nye Pentium II- og Pentium MMX-prosessorene med opptil 55 prosent. Prosessoren er selve "hjernen" i datamaskinen, og Intel leverer i dag prosessorer til 85 prosent av alle PCene i verden. Norske leverandører lover lavere PC-priser i kjølvannet av priskuttet. - For PCer med MMX-prosessor vil dette få effekt allerede i neste uke. Vi har ikke nøyaktige prosentsatser ennå, men vi vil gå med aggresiv prising, sier produktsjef hans Christian Seime i Dell Computers til Origo. Svar på tiltale Intels hovudutfordrer, Advanced Micro Devices (AMD), var ikke sen om å følge opp pris-utfordringen fra Intel. Allerede samme dag satte selskapet ned prisen på sine K6 "pentium"-prosessor med 40 prosent, og beholder dermed prisforspranget til Intel på cirka 25 prosent. Får konkurranse Intels hegemoni på prosessormarkedet utfordres også fra andre kanter. Mandag ble det kjent at National Semiconductors ønsker å kjøpe opp prosessorprodusenten Cyrix for omlag fire milliarder kroner. Dersom Cyrix-aksjonærene og konkurransmyndighetene godkjenner oppkjøpet, vil de to selskapene slås sammen i november og gjøre National i stand til å oppfylle sitt mål om å utfordre Intel-dominansen ved å produsere PCer til under 500 dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer