Jagland åpner verdensomspennende FN-internett i Arendal

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

ARENDAL (NTB): I dag åpner statsminister Thorbjørn Jagland den nye satellittstasjonen til FNs miljøprogram (UNEP). Det skjer i miljøsenteret GRID-Arendal. Offisielle representanter for UNEP og kinesiske myndigheter samt inviterte gjester vil overvære den høytidelige åpningen. Satellittstasjonen opprettes for å bedre tilgang og flyt av miljøinformasjon på internett mellom FNs miljøprogram og programmets samarbeidende parter. Miljøinformasjon fra Kina En av UNEPnets første oppgaver blir å bistå ved etableringen av miljøinformasjonen som kommer fra Kina over internett. Dette skjer gjennom et samarbeid mellom GRID-Arendal og det nasjonale miljøagenturet i Kina. Under åpningen blir kinesisk miljøinformasjon presentert via stasjonen i Beijing. Det skal også holdes et seminar om bruk av internett som virkemiddel innen miljø og bærekraftig utvikling i utviklingsland. På møtet i Arendal 3. september skal det undertegnes avtaler mellom Norge og UNEP, Norge og Kina og UNEP og GRID-Arendal. FN-senter i Arendal UNEPnet blir i første omgang etablert med hovedstasjoner i Arendal, Bangkok, Beijing, Geneve, Moskva, Nairobi og San Jose og bistasjoner i Almaty, Havana, Hanoi, Kathmandu, La Paz, Manama, Maputo, Niamey og Wien. Seks av ESAs medlemsland, blant dem Norge, har bidratt med cirka 100 millioner kroner til første fase av prosjektet. Norge har videre bidratt med 25 millioner kroner til UNEP for videreutvikling av UNEPnet over en 5-årsperiode. FNs miljøprogram har besluttet å opprette et senter i GRID-Arendal (Global Resource Information Database) som skal være ansvarlig for UNEPnet, med særlig vekt på å øke tilgangen og tilretteleggingen av miljøinformasjon for utviklingsland. GRID-Arendal (http://www.grida.no/) har ledet arbeidet med etableringen av UNEPnet. Miljøsenteret ble åpnet av daværende statsminister Gro Harlem Brundtland i 1989 som en direkte følge av Brundtland-kommisjonens arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer