- Jeg ble terroristert av Hong Kong-mafia

Nordmann stenger nettsider for lydinteresserte Robert Lundemo Aas fra Lillestrøm har lenge drevet en av verdens mest populære nettsteder for lydinteresserte. Nå har han stengt sidene sine. - Noen i Hong Kong» likte ikke det jeg skrev, sier han.

Sidene er drevet fullstendig ukommersielt, og inneholder ikke annonser. Robert Lundemo Aas er uavhengig og fri til å skrive hva han vil. Men det er det tydeligvis ikke alle som liker:

De siste ukene er han blitt «spammet» fra en nettadresse i Hong Kong, forteller han - «noen» i Hong Kong skal ha sendt ut en mengde falske brev i hans navn - tydeligvis for å sverte ham og nettsidene hans.

- I «spammen» reklamerte de for sidene mine. Om jeg ikke hadde stengt sidene, ville mange trodd det var jeg som sendte det. De liker tydeligvis ikke at jeg på sidene advarer mot å handle med dem, skriver Lundemo Aas i en e-mail til Dagbladet :på nettet.

De fiendtligsinnete avsenderne i Hong Kong skal selv selge piratkopiert programvare og tvilsomt elektronisk utstyr, hevder han.

Altetende DVD

Nylig kom de nye DVD-spillerne og platene på markedet. Det dreier seg om CD-spillere og plater som også kan vise spillefilm.

I Norge skal det i utgangspunktet bare selges spillere som kan vise DVD-plater ment for Europa - ikke plater laget for det amerikanske markedet.

Piratene i Hong Kong kan ifølge Lundemo Aas tilby spillere som overser kodene og dermed tar alle formatene. Spillerne er produsert av elektronikkgiganten Sony i test-øyemed.

Hollywood har i utgangspunktet delt verden opp i seks områder med ulike elektroniske koder for å unngå at for eksempel nordmenn får se filmer som ennå ikke er satt opp på kino her hjemme.

Lure triks

«Jeg har tydeligvis tråkket noen av piratene på tærne. En av personene som har sendt meg mange mail og «flamet» (kritisert) meg for spammingen, opererer tilfeldigvis fra flere av domenene i Hong Kong og reklamerer på nyhetsgrupper med at de sender CD-ROM med spill over hele verden for sju amerikanske dollar (om lag 50 norske kroner),» skriver Lundemo Aas.

«Om man sjekker sidene, ser man at de inneholder bilder av mange titler, blant annet programmer fra Microsoft som vanligvis selges for langt mer. Sidene innholder bare bildene av titlene og kontaktadresse slik de ikke så lett skal bli tvunget til å stenge sidene.»

«Den samme personen har og sendt ut newsartikler med tilbud om «kodefri» DVD spillere» skriver Lundemo Aas til Dagbladet :på nettet.

Advarer

Lundemo Aas har konsekvent nektet å legge pekere til stedene der man kan finne slikt ulovlig materiale. I tillegg har han advart mot å kjøpe noe fra piratene.

«Jeg har advart mot å kjøpe noe så dyrt på en så usikker måte. Det er flere som selger DVD-spillere fra Hong Kong, og iallfall en av dem gir inntrykk av å ville drive dette seriøst.»

«At Hong Kong om noen uker blir overtatt av Kina, gjør det ikke akkurat tryggere å kjøpe noe derifra nå,» skriver Lundemo Aas.

Rundt 20 000 lyd- og bildeentusiaster - de fleste fra USA - oppsøkte de norske sidene hver uke før de måtte stenge på grunn av terror-brevene fra piratene, forteller Lundemo Aas.

Nå vil han holde stengt helt til brevterroren er stoppet. Han kan ikke risikere at noen tror at han er involvert i den lyssky handelen fra Hong Kong, skriver han.

Sidene vil være oppe igjen så snart brev-terroren tar slutt.

Her finner du Robert Lundemo Aas sine sider -

Hi-Fi Pages