Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jenter velger IT-studier som aldri før

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Jentene strømmer til IT-studiet ved Den Polytekniske Høyskolen i Bærum. De siste to årene har kvinneandelen økt med nesten 200 prosent. Nedslående påstander om at jenter sier nei til data og at færre jenter studerer informasjonsteknologi, er ikke lenger sannheten når det gjelder informasjonsteknologistudiet ved Den Polytekniske Høyskolen (DPH) i Bærum, skriver Aftenposten. Høyskolen har den høyeste kvinneandelen blant IT-studier i Norge, og er samtidig den største IT-skolen. For høstens kull er kvinneandelen oppe i 30 prosent av til sammen 300 studenter. Dette er en økning fra 12 prosent i 1995. Skolen venter fremdeles en økning i andelen kvinnelige studenter, men tror det vil ta tid før like mange kvinner som menn søker seg til studiet. Den private høyskolen har i flere år hatt som målsetning å rekruttere flere kvinnelige studenter. Høyskolelektor Sigmund Hov-Moen sier at en del av forklaringen på den store pågangen av kvinnelige studenter, er at skolen ikke krever spesielle forkunnskaper i matematikk eller fysikk. - Vi mener at studentene kan bli gode databehandlere uten å være forferdelig gode i matematikk, sier Hov-Moen. Lektor Sigmund Hov-Moen tror at det at det er flere kvinnelige studenter, kan bidra til å fjerne noe av nerde-stempelet som databransjen sliter med.

- Flere kvinner i bransjen kan dempe disse forestillingene og i større grad likestille IT-studier med andre høyskoleutdannelser.