Kjempehull i Netscape

Tro ikke at du surfer anonymt på nettet. Om du bruker nettleseren Netscape, kan hvem som helst kikke på innholdet på harddisken din når du surfer på nettet, melder CNN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den danske databedriften Cabocomm har avdekket en alvorlig feil i nettleseren Netscape. Feilen arter seg slik at alle med litt datapeiling som er tilknyttet Internett kan lese filstrukturen på en hvilken som helst annen datamaskin tilknyttet nettet. Det går an å åpne filene, slik at man kan se innholdet i dem. Men det går ikke an å endre innholdet på noen måte.

Test

Databladet PC Magazine utførte en test som klart viste hvordan feilen artet seg. De laget et teksdokument og lagret det lokalt på harddisken sin. Sekunder seinere kunne ansatte i Cabocomm lese hva som sto der. Netscape er den mest utbredte nettleseren. Feilen gjelder alle versjoner - gtamle som nye. Også den aller nyeste utgaven - Communicator 4.0 har feilen. Det hjelper ikke om du har en såkalt «brannmur» mellom deg og internett. Uvedkommende kan like fullt se hva du har liggende på datamaskinen din.

Utpressing

Netscape gir vanligvis opptil 1000 dollar (om lag 7000 kroner) i belønning når noen finner sikkerhetshull i produktene deres. CaboComm synes dette er for lite, og vil derfor ikke gi Netscape noen eksakt teknisk beskrivelse av feilen. De påstår at Netscape har ikke oversikt over detaljene i det nylig avdekkede sikkerhetshullet, og at de dermed ikke er i stand til å rette feilen. I følge nyhetsbyrået Origo kontaktet CaboComm Netscape tidligere i uken og sa at de offentliggjør detaljene om sikkerhetshullet dersom de ikke mottar «et stort pengebeløp».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer