Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Konkurranse-sjekk av Internett

Nå skal Konkurransetilsynet vurdere sammenslåingen av Telenor og Schibsted Nett. Kontroll med 80 prosent av internettmarkedet for privatkunder kan bli for mye. - Det er like lett for andre å etablere seg selv om vi blir sterke aktør, mener Peter Pay som er administrerende direktør i Telenor Plus, som blir eier av det nye selskapet Scandinavia Online.

HELLE HØINESS

Peter Pay mener internettjenesten, slik det fungerer i dag, er en pionertjeneste. Nå er tjenesten voksen og den må bringes høyere kvalitetsnivå.

- Tjenesten kan ikke fortsette å være så slett som den har vært, først nå begynner Internett å bli et nytteprodukt, sier Pay.

Han bekymrer seg ikke over at Konkurransetilsynet nå har besluttet å kikke den fusjonerte nye store aktøren nærmere i kortene. Det forventes minst en fordobling av internettkunder bare i løpet av det kommende året og dermed nok av kunder å konkurrere om.

80 prosent kontroll

Telenor og Schibsted er de to største internettleverandørene i Norge i dag. Fra nyttår slår de seg sammen og dermed kontrollerer de 80 prosent av de private internettabonnementene. Konkurransetilsynets beslutning betyr at markedet skal sjekkes nærmere. De skal se på hvordan konkurranseforholdene vil utvikle seg i markedet. De andre internettleverandørene, som nå får en dinosaur å konkurrere med, skal også si sin mening i denne saken.

- Vi må komme til en beslutning innen seks måneder etter at bedriftene inngikk endelig avtale. Inntil den tid kan Telenor og Schibsted gå frem som planlagt, sier Arve Kvåle, som er førstekonsulent ved Konkurransetilsynet.