Kriminalroman blir Internett-føljetong

TRONDHEIM (Dagbladet): Forfatteren Idar Lind - også kjent som låtskriver for suksessgruppa D.D.E. - går nye veier for å nå sine lesere: Hans sjette kriminalroman kommer ikke bare i bokhandelen, men legges også ut som føljetong på Internett.

I morgen legges første kapittel av den nye romanen «Hysj» ut på nettet.

De neste kapitlene kommer fortløpende hver mandag framover.

- Jeg kunne ikke dy meg, ler Idar Lind, som har vært en ivrig datafreak siden han fikk sin første PC for 11 år siden.

Nett-utgaven av den nye krimboka har han også utstyrt med hypertekst: Ved å klikke på utlagte blodspor, kan du få diverse tilleggsopplysninger.

Når det for eksempel dukker opp ei kortnebbgås i boka, kan du klikke på et blodspor i margen og lese mer om hva ei kortnebbgås er.

- Slik blir nettutgaven av romanen veldig fyldig. Jeg har ikke sett at dette er blitt gjort tidligere med noen norsk roman, så det er litt artig, sier Lind.

Flere hysj-bøker

Den observante leser har sikkert merket seg at også Vigdis Hjorth har gitt ut ei bok med tittelen «Hysj» nå i høst.

- Det er litt surt, for jeg har hatt denne boktittelen klar i seks år. Jeg måtte bare beholde den, selv om det tilfeldigvis kom ei bok med samme tittel nå i høst, sier Lind.

I hans nye kriminalroman henspiller tittelen på politiets overvåkingstjeneste, som populært kalles «Hysjen».

Handlingen er lagt til Trøndelag, der en pensjonert politimann i overvåkingstjenesten blir drept.

I kjølvannet av drapet dukker det opp flere tilfeller av pengeutpressing. Fordi den pensjonerte politimannen er Internett-freak, blir også Internett en viktig del av intrigen.

Les første kapittel.