Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lege på nettet

Bekymrede småbarnsforeldre, pensjonister med rumling i magen og effektive forretningsmenn med stressymptomer kan fra i dag få svar på helsespørsmål via Internett. Doktortjenesten vil også fungere som landets første webforum eksklusivt for leger.

Doktor Online er Norges første doktortjeneste på Internett som gir deg svar hvis du har konkret spørsmål om sykdom og helse. Doktorsiden eies av Hjemmet Mortensen A/S og er en videreføring av helsesiden i ukebladet Hjemmet.

Bladforlaget har også ambisjoner om at dette skal bli det første aktive diskusjons- og informasjonsforum for leger. De spesielle legesidene vil kun bli tilgjengelig for registrerte leger. Informasjon om medisin, pasientforeninger og nyheter om helse vil være tilgjengelig for alle i tillegg til spørsmålsspaltene.

Hjemmets faste spaltelege, Christian Anker, vil svare på helsespørsmål fra cyberpasientene.

-Jeg forventer en høyere andel menn og en annen aldersgruppe enn de som henvender seg til meg via Hjemmet, sier Anker.

Han mener tjenesten er legeetisk forvarlig.

-Vi har vært gjennom aktuelle problemstillinger knyttet til denne tjenesten. Jeg kan ikke brukes i akutt tjeneste, i og med at svarene vil minst ta et døgn. Dessuten har jeg lang erfaring med ikke-direkte kommunikasjon i ukeblad, forsikrer Anker.

Websidene distribueres av Telenor og er finansiert av legemiddelfirmaer og et forsikringsselskap. De har til sammen spyttet i over en million kroner for denne tjeneste. Prosjektledelsen har allerede planer om å utvikle en tilsvarende tannlegetjeneste.

Les om en som fikk akutt hjelp over Internett.