Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Massemorder med egen hjemmeside

Charles Manson ble dømt for å stå bak de grusomme ritualmordene i Hollywood i 1969. Blant ofrene var den høygravide filmskuespilleren Sharon Tate. Nå lager massemorderen sin egen hjemmeside på nettet via en beundrer utenfor murene.

Manson er i dag 61 år gammel. Opprinnelig ble han dømt til døden, sammen med sine disipler i sekten som ble kalt «Manson-familien». Men før noen rakk å plassere sektmedlemme i den elektriske stol opphevet delstaten California dødsstraffen. Dermed sitter Manson i enecelle på avdelingen for spesielt farlige forbrytere i Corcoran-fengselet i California. Også de andre sektmedlemmene som deltok i drapene sitter på livstid.

Sharon Tate var kona til filmgregissøren Roman Polanski. Under den grufulle voldsorgien i parets hjem drepte de også fire venner som var til stede. Seinere tok de også livet av en supermarked-eier og kona hans i deres hjem.

Fan-sider

Etterhvert har det utviklet seg en egen fan-skare som dyrker Manson og hans forskrudde idéer - en selsom blanding av hippie-filosofi, nazisme, rock og satanisme. Det finnes flere hjemmesider på nettet der disse idéene kommer til uttrykk. Men nå har altså Manson fått sin egen «offisielle» side.

Sida lages av 43 år gamle George Stimson, som sier han har viet hele sitt liv til å formidle Mansons tanker.

Stimson er overbevist om at Manson har rett når han hevder at han er uskyldig dømt. Manson var ikke selv til stede under drapene, men ble dømt for å ha gitt sine disipler ordre om å utføre ugjerningene.

Selv har ikke Charles Manson tilgang til Internett, og det er tvilsomt om han noen gang har brukt en datamaskin. Men Stimson besøker ham så ofte han kan i fengselet, og får instrukser om materialet han skal legge ut på nettet.

Fosvarstale

Manson har søkt om benådning hele 47 ganger siden han ble dømt. I disse dager får han i følge loven en ny sjanse. Stinsons hjemmeside innholder hans forsvarstale, som i korte trekk går ut på at drapene ble utført av de andre i «familien» - på deres eget initiativ og uten hans medvirkning på noe vis. Han vil heller ikke være med på at han ledet noen sekt. Dette var i følge ham selv bare en løst sammensatt gruppe uten noen felles ideologi eller religion.

På hjemmesidene står en dame ved navn Lynette «Squeaky» Fromme oppført som medforfatter. Hun var medlem av Mansons gruppe, men var ikke med på drapene. Derimot sitter hun fengslet for mordforsøk på USAs president Gerald Ford i 1975.

Rocker

Manson prøvde seg også som rockartist på 60-tallet, men fikk aldri noe plateselskap til å gi ut musikken. De kjente gruppa Guns N' Roses' spilte seinere inn en av hans låter, «Look At Your Game, Girl», på sin «Spaghetti Incident»-CD, og det ble det naturlig nok mye bråk om. Blant annet måtte gruppa bedyre at Manson ikke mottok penger som opphavsmann. Mansons innspillinger fra 60-tallet er nå gitt ut på CD'en «Lies» av det lille selskapet Awareness. Siden har han spilt inn albumet «Commemorating» med låter han har spilt inn i fengslet og som seinere har blitt smuglet ut til plateselskapet White Devil. Stilen er i følge plateselskapet ikke ulik Pearl Jam når de spiller «unplugged» uten strøm.

Som «Greven»

Det er nærliggende trekke sammenligninger med vår egen Varg Vikernes, også kjent som «Greven». Han sitter i fengsel dømt for drap, men har meddelt seg på nettet via kontakter utenfor gjerdene rundt Ila sikringsanstalt. Han var også kjent som black metal-musiker før han startet sin karriere som sikringsfange.

I dag er Vikernes hjemmeside på nettet fjernet fra stedet den pleide å ligge. Men det finnes en mengde utenlandske fan-sider om og med mannen. I likhet med Charles Manson har han blitt en kult-figur for unge mennesker som vil provosere foreldregenerasjonen.

MED GITAR:Charles Manson var mislykket rockmusiker på 60-tallet, og har gitt ut CD mens han har sittet inne.