Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Netscape-hullet tettet

Den danske databedriften Cabocomm kan ikke regne med å få en eneste dollar av nettleser-produsenten Netscape. Det gedigne hullet de oppdaget i forrige uke, er nå fikset av Netscape selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danskene prøvde å få ut mer penger enn de 1000 dollar som er standard-dursøren for oppdaging av feil i Netscape-programmet. De ville ikke gi fra seg detaljene. Nå har imidlertid Netscapes egen stab både klart å lokalisere feilen og finne løsningen på problemet. Problemet var at enhver nettbruker kunne kikke enhver annen nettbruker i kortene når Netscape ble brukt. Feilen var gjennomført i alle versjoner - også den helt nye Netscape Communicator 4.0.

I følge Netscape var det aldri snakk om at noen uvedkommende virkelig klarte å kikke på noen andres harddisk via nettet, slik danskene oppdaget at man kunne. For å gjøre det, måtte man ha datakunnskaper ut over det vanlige innen nettmiljøene.

Fra i morgen av vil det ligge en tilleggsfil til nedlasting på Netscapes hjemmeside . Se også:

Dagbladet 13. juni 1997: Gedigent hull i Netscape