Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nett-TV-kanal åpner kjempestudio

I fjor sommer startet TV-selskapet NBC og dataselskapet Microsoft nett-TV-kanalen MSNBC. Mandag åpner kanalen verdens første fullt utstyrte studio for nett-TV. Prislappen er nærmere en halv milliard kroner.

I et ombygget supermarked vest for New York disponerer TV/nettstasjonen over 35 000 kvadratmeter gulvplass. Nettreportere, en ny journalistisk yrkesgruppe som best kan beskrives som en blanding av TV-reportere, nyhetsopplesere og avisskribenter, vil jobbe døgnet rundt med nyhetsformidling på de 120 PC'ene som står i redaksjonen.

Mange seere

Den nye nettkanalen tok raskt markedsandeler både på nett og TV i USA. I dag har de 35 millioner seere/surfere daglig. Med det nye studioet, som kommer samtidig med en storstilt teknisk utbygging i Microsoft-hovedstaden Redmond n‘r Seattle, ventes kanalen å få 56 millioner seere.

Digitalt TV

Microsoft og NBC tror fullt og fast på at TV og Internett vil smelte sammen til ett medium. Innen år 2006 vil USA etter planen ha et fullt utbygd digitalt TV-system. Dette vil etter all sannsynlighet bety at det vi i dag kjenner som Internett vil bli en del av det normale TV-tilbudet. Folk vil måtte investere mellom 6000 og 10 000 kroner for et nytt TV-apparat. Til gjengjeld trenger de ikke å kjøpe PC.

Om denne utviklingen også vil skje i Europa, gjenstår å se. Hittil er det lite som tyder på at de europeiske landene klarer å enes om et digitalt system.

MSNBC