- Nettbanker kan svindles

STAVANGER (Dagbladet): - Nettbanker er ikke 100 prosent sikre og kan bli utsatt for svindel, sier journalist Kjell S. Rakkenes i databladet Computerworld. Han er skeptisk til bankenes nye tilbud, men vil ikke advare folk mot å benytte dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et personlig sikkerhetskort skal garantere deg mot svindel når du betaler regningene dine og overfører penger på Internett. Sikkerhetskortet likner en liten kalkulator. Du taster inn en personlig kode på kortet, og får ut en ny kode til bruk på nettet som er ulik fra gang til gang.

- Det har vist seg at det er mulig å dekode slike krypteringssystem, forteller Rakkenes.

Rakkenes er journalist i fagbladet Computerworld, og har data, bank og økonomi som spesialfelt.

- Du må være svært flink for å klare å knekke slike system. Men noen kjeltringer på nettet er veldig flinke, påpeker Rakkenes.

Kreditkassen forsøkte seg på Internett i høst, men måtte avslutte prosjektet etter at et par studenter klarte å hente ut informasjon om kundenes transaksjoner. Kreditkassen mener å ha ordnet opp i problemene, og vil nå lansere et forbedret opplegg der slike ting skal være umuliggjort.

- I en tysk domstol er det bevist at bankenes krypteringssystem som blir brukt i minibanker, kan knekkes. Dette systemet er ikke ulikt det som nå vil bli brukt på Internett, sier Rakkenes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer