Nettkrig mot platebransjen

Prince bare på nettet Artisten som tidligere kalte seg Prince kommer med et nytt album - «Crystal Ball». Men CD'en kommer ikke i platebutikkene. Den kan bare forhåndsbestilles på en kryptisk adresse på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lang og bitter strid med platebransjen om innflytelse, artistisk frihet og opphavsrett har nå ført til at artisten som er født Roger Nelson nå utelukkende selger sin musikk via Internett. Han nye CD-boks med fire-fem CD-plater kan du bare bestille direkte fra artisten selv - via Internett.

Verdensstjerne

Under navnet Prince ble han verdensstjerne - først og fremst på grunn av musikken og filmen «Purple Rain» i 1984. Han ble en gullgruve for det mulitnasjonale plateselskapet Warner Brothers. De så Prince som deres svar på erkekonkurrenten CBS (nå Sony) sin største artist Michael Jackson.

Mot slutten av 80-tallet ble klimaet mellom Prince og plateselskapet stadig kjøligere. I 1987 ga han ut albumet «The Black Album», for så plutselig å trekke det tilbake igjen. Resultatet ble en mendge piratutgaver som enkelt kunne fås kjøpt i London og New Yorks bakgater. Denne eksentriske oppførselen behaget ikke Warner. Heller ikke det faktum at deres største artist insisterte på å gi ut flere album i året. I superstjerne-klassen lønner det seg å vente tre til fem år mellom hver utgivelse - for å holde fansen varm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer