Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nettvennlige U2

Helt siden Achtung Baby fra 1991 har rockgruppa U2 hatt et image som moderne, teknologiske avantgardister. De er ikke de første som legger ut sin nye singel på nettet. Heller ikke er de først ute med egen hjemmeside. Men når de nå først kommer, kommer de godt.

U2s nettsted Interference er knapt nyskapende i sin form. Vi har sett frekkere hjemmesider i rockbransjen før. Et eksempel er techno-gruppa Future Sound Of London , som benytter animasjon mer kreativt enn de fleste på sine sider. Men særlig informativt er det ikke - her vinner nok U2 med sin fyldige diskografi og FAQ (hyppig forekommende spørsmål). Opplysninger om det kommende albumet Pop , som kommer i løpet av mars.

Den største interessen rundt U2s nye nettsted knytter seg til den nye singelen Discoteque , som i sin helhet er lagt ut på nettet i full stereo hifi-kvalitet. Her benyttes det forholdsvis nye MPEG-3 formatet med det nye støyreduksjonssystemet Dolby Wire, myntet på å fjerne forstyrrelser som kan følge med når man laster ned lyd.

Og lyden er formidabel, den. Låten er umiskjennelig U2, men i nypolert utgave som vekker assosiasjoner til yngre, britiske musikk som Trickys trip-hop og Prodigys kraft-techno. Men her finnes også inspirasjon fra den andre store britiske bølgen: Retro-pop a la Blur og Oasis. Kopister eller originale kunstere? Døm selv!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media