Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nordmann dømt for «hacking»

Brøt seg inn via Internett LONDON (Dagbladet): Den tidligere studenten Tor Houghton (24) er dømt til 15 000 kroner i bot for tre ulovlige hackinger via Internett. Nordmannen er nå ansatt som dataekspert i Wales.

Som student hacket han seg inn på datasystemet ved Universitetet i Oslo og andre institusjoner rundt om i verden.

Tor Houghton er en av de første i Storbritannia som er dømt for hacking på den internasjonale informasjonsmotorveien. Han studerte ved Sussex universitet i Brighton og brukte sin private datamaskin og universitetets maskiner til den ulovlige virksomheten.

Houghton ble oppdaget og stilt for forhørsretten (magistrate court) i Brighton i januar. Der ble det opplyst at han ulovlig hadde tatt seg inn i dataanlegg i Europa og Amerika.

Utfordring

Aktor John McGuinness sa i rettssaken at Houghton, som tidligere bodde i Brighton og nå bor i Cardiff, så det som en stor utfordring å klare å bryte seg inn i dataanleggene ved å avsløre stikkordene.

Aktor sa videre at det ikke var noe som tydet på at han hadde brukt opplysningene til kriminell virksomhet eller at han forsøkte å skade systemet.

Blant institusjonene som ble utsatt for Houghtons virksomhet, var California Softshare og Oslo universitet. Han fikk adgang til datasystemene og undersøkte hva som sto i de forskjellige databasene.

Ikke virus

Forsvareren Brian Aldred sa at Houghton ikke hadde noen planer om å gjøre skade ved å plante et datavirus i systemet eller misbruke opplysningene.

- Men han hadde evner til å gjøre skade, hvis han hadde ønsket det, sa Aldred etter rettssaken den 31 januar. Nå er nordmannen ansatt ved et dataselskap i Cardiff. Ifølge forsvareren er han «tjuvfiskeren» som er blitt «oppsynsmann». Han kontrollerer nå nye datasystemer i Wales.

Det er her britene har sitt «Silicon Valley». Wales er blitt et senter for produksjon av datamaskiner og dataprogram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media