NRK dekker valget på Internett

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Jofrid Egeland): Redd for å gå glipp av partidebatten på NRK? Hva med å se reprisen på NRKs nye valgweb? Hvem vet, kanskje får NRKs valgsendinger på internett flere lyttere og seere enn i radio og fjernsyn. Statskanalens nye pilotprosjekt «VALG '97 PÅ NETTET» skal være en nett-tjeneste hvor velgerne kan finne ferske nyheter om valget, oversikter over politikernes dagsplaner, prognoser, kommentarer, seerdebatter og etter hvert resultater fra skolevalgene. Debattene på radio og tv kommer til å legges ut på nettet i tekst, lyd og bilder. Etter valget skal tjenesten bli en historisk, søkbar dokumentasjonsbank som blant annet skal kunne brukes av skolene. NRK har utviklet den nye nett-tjenesten i samarbeid med internett-selskapet Scandinavia Online. Folkeopplysning - Jeg er her for å presentere noe som jeg syns er rare greier, sa kringkastingssjef Einar Førde da han åpnet den nye valgweben torsdag. Hans visjon er at den nye nett-tjenesten skal starte, eller kanskje heller videreføre, diskusjonen om fremtidens digitale demokrati. - Valgweben er et eksperiment, sa Førde, og la i det at den representerer en ny form for folkeopplysning og debatt i demokratiets tjeneste. Han lovet tungt og traust NRK-stoff kombinert med ny teknologi og sa at åpningen av valgweben er en merkedag for NRK sett i teknologisk perspektiv. Administrerende direktør Erik Hagen i Scandinavia Online mener det nye web-stedet er unikt og bare finnes i liknende utgaver i USA. Men selve ideen om en valgweb-side er ikke ny i medieverdenen. De store fjernsynsselskapene opprettet egne web-tjenester både ved valget i USA og Storbritannia. Offentlig støtte NRKs valgweb har fått en støtte på 1,2 millioner kroner fra ulike departementer. Ifølge Førde ville ikke pilotprosjektet blitt satt i gang uten denne støtten. Han syns ikke det er problematisk at andre aktører på internett går glipp av den offentlige støtten til sine valg-tjenester. Førde presiserte at den nye tjenesten ikke skal gå ut over NRKs satsninger for øvrig, og at lisensbetalerne kan ta det med ro: Valgwebben har ikke noe med lisensen å gjøre. Tvert imot mener Førde at den nye tjenesten styrker lisensbetalernes stilling fordi den ikke er geografisk betinget. De siste tallene fra Norsk Gallup viser at 1,1 millioner nordmenn har tilgang til internett i dag. NRKs valgweb

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer