Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ny TV-kanal

Det amerikanske TV-selskapet NBC har startet en ny TV-kanal i samarbeid med datagiganten Microsoft. Kanalen er foreløpig bare tilgjengelig i Norge via Internett.

Den nye TV-kanalen, som har fått navnet MSNBC , går ikke overraskende alle andre lignende tilbud på nettet en høy gang. Vi snakker selvsagt ikke om fullverdig TV på nettet, men etter et første blikk må vi kunne si at Microsoft/NBC har kommet et langt stykke på vei når det gjelder å utnytte alle de mulighetene som akkurat nå finnes på nettet.

Om du har dårlig tid, kan du rett og slett lese nyhetene på skjermen som en hvilken som helst annen nyhetstjeneste på nettet. Vil du høre lyd eller se levende bilder, finnes det naturligvis muligheter til det. Men som alt annet slikt på nettet, tar det sin tid å laste ned.

Det mest geniale med nettutgaven av denne 24 timers nyhetskanalen er likevel at den gir muligheter for å fordype seg ytterligere i bakgrunnen for flyktige, dagsaktuelle nyhetsmeldinger. Et godt eksempel er konflikten i Nord-Irland. Her har MSNBC samlet et vell av historisk informasjon, rikt illustrert med bilder, videoklipp og utdrag av taler holdt av sentrale aktører i konflikten opp gjennom historien. Forbilledlig!

Vi snakker altså om en nyhetstjeneste som er både dagsavis, TV, radio og leksikon i ett og samme format. Det er vel tvilsomt om noen i Norge har ressurser til å gjøre noe lignende, men vi kan alltids vente i spenning...