PC-bank koster flesk

STAVANGER (Dagbladet): Sparebank 1 SR-Bank i Rogaland tar godt betalt fra privatkunder som benytter PC-bank. Banktjenester over Internett og PC kommer nå for fullt, men se opp for hva det vil koste deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Betal regningene dine ved hjelp av hjemme-PC-en. Sjekk saldoen og få oppdaterte kontoutskrifter på null komma niks.

De nye PC-bankene kommer for fullt nå i løpet av året. Systemene skal være enkle å bruke, oversiktlige og rimelige i bruk, lover bankene.

Men for kundene til Sparebank 1 SR-Bank i Rogaland kan PC-banken lett bli en dyr fornøyelse. Hos SR-Bank betaler kunden 495 kroner for nødvendig programvare, åtte kroner per minutt de er oppkoplet mot banken og kr 2,50 for hver transaksjon. En familie Dagbladet har vært i kontakt med, måtte ut med hele 600 kroner på tre måneder for å få betalt husholdningsregningene.

Feil bruk

Markedskonsulent Terje Eide i Sparebank 1 SR-Bank mener de som får slike høye utgifter med deres PC-bank bruker systemet lite optimalt.

- Vårt opplegg baserer seg på at folk skal samle opp regninger og betale minst fem- seks i slengen. Kunden skal gjøre alt klart før han ringer banken, og vil da få gjort unna alt på rundt ett minutt. Da blir kostnadene per giro lav, mener Eide, uten at han kan vise til noe regnestykke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer