Planlegg ferien på nettet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En god ferie er en godt planlagt ferie. Internett er nyttig for dem som vil planlegge ferien før de pakker kofferten og reiser. Stadig flere velger å tilbringe noen timer foran datamaskinen før de legger ut på ferden. Det kan være nyttig både for dem som reiser med ryggsekk og for dem som reiser med koffert. Skal reisen skje med fly er det enkelte databaser som gjør det samme som reisebyråene. De kan finne fram til billige flybilletter på bestemte strekninger. Flyreise Et slikt redskap er http://yahoo.flifo.com. Ved å angi strekning og dato for avreise kommer det opp ulike forslag. Ved å angi en bestemt dato for flyreisen Oslo - New York kom det opp tre alternativer når det gjelder pris og tidspunkt for avreise. Det er til og med mulig å bestille billetten på internett. Lonely Planet er en av de mest populære turguidene i bokhandelen. Guiden har også sine egne sider på internett. Her er nyttige tips - fra hva som bør være med i medisinskrinet til hvor det er mulig å få tak over hodet. «Hvordan se verden for 185 kroner dagen» er en hel bok som er lagt ut på nettet http://www.artoftravel.com. Gratis tips om pass, visa og billige flybilletter ligger tilgjengelig for alle. Hjemmesider er ikke bare for dem som vil legge ut bilder av katter og andre husdyr. De kan også brukes til å fortelle om ferieturer, og bidra med erfaring til andre globetrottere. Personlig På «http://www.travel-library.com» fins flere beskrivelser av Phileas Fogger som har syklet eller på andre måter tatt seg jorda rundt. USA er kanskje det landet som det er mest informasjon om på internett. Til og med gatekart er gjort tilgjengelig. Har du planlagt reise til Minnesota, så er det mulig å kjøre innom småbyen Iron Mountain og kjøre i Oslo Avenue. Kartet kan hentes på http://maps.yahoo.com. En av de norske internett-katalogene, Kvasir, har oversikt over 900 http-adresser under kategorien reiseliv. I Norge er det informasjon om alt fra hvalsafari i Lofoten til gårdsferie i Telemark. Yahoo har enda flere, og etter sommerens ferier kommer det stadig flere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer