Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Politiker-frykt

82 prosent av stortingsrepresentantene har tilgang til Internett. Men bare 7 prosent benytter seg av nettet daglig. Hele 61 prosent av våre folkevalgte bruker ikke Internett i det hele tatt.

Dette kommer fram i en undersøkelse av Stortingspolitikernes IT-vaner på vegne av Kontor- og Datateknisk Landsforening.

Undersøkelsen viser også at det er store meningsforskjeller mellom kvinner og menn i stortingssalen. 72 prosent av de kvinnelige representantene svarer at de har aldri brukt Internett, selv om 83 prosent av dem benytter PC'en i sitt daglige arbeid.

Reguleringskåtheten er betydelig større i Stortinget enn i Regjeringskvartalet. Mens Gro og hennes stab har gitt uttrylkk for at de vil følge en pragmatisk linje for ikke å tråkke på ytringsfriheten, mener hele 60 prosent av de folkevalgte at nettet må reguleres. Blant de kvinnelige representantene er andelen 78 prosent, så det er sannsynlig at alll medieoppmerksomheten rundt barneporno på nettet har gjort spesielt inntrykk på dem.

Bildet er likevel ikke helt svart, sett fra nettentusiastenes side. Hele 78 prosent mener at informasjonsteknologi (IT) bør bli et nasjonalt satsingsområde for Norge, mens 70 prosent mener at IT-utviklingen vil styrke distrikts-Norge.

Les mer om undersøkelsen i Kanal 1s nyhetstjeneste DigiData