Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Selger nordisk kultur til USA

Kjøp og salg på Internett kommer for fullt. Førstemann ut er filmregissør Petter Vennerød. Han satser friskt på eksport av nordisk kultur til USA. Han er i avtale med ingen ringere enn Bill Gates og Microsoft.

Vennerød har fått innpass hos Microsofts elektroniske supermarked med salg av nordiske videofilmer, CD'er, CD-ROM, dataspill og litteratur.

Vennerød har gått inn med kapital og sitter i stolen som daglig leder av nyopprettede Microtainment AS, bestående av tre personer i Norge, to i Sverige og en i USA. Det vil bli investert minst 3,8 millioner kroner i selskapet. I løpet av desember blir Vennerøds elektroniske butikk, Collector's Corner tilgjengelig på Microsofts Internett-tilknytning.

Dermed blir han en av de aller første norske aktører på dette markedet. Schibsted og Posten samarbeider om et liknende elektronisk kjøpesenter i Norge. Etter planen kommer det i januar.

-Vi starter med et utvalg på cirka 140 filmer, men utvider utvalget fortløpende. Denne uka går vi inn i forhandlinger med leverandører av CD-plater fra Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge. Flere av dem har allerede salgsavtaler med enkelte forretninger i USA, men nå blir hele kontinentet tilgjengelig via Internett, sier Vennerød.

-Det blir som et postordrefima med katalogen on-line på PC'en. Man kan se smakebiter og klikke på ønsket film, så kommer den tilsendt, sier Vennerød.

Han fikk ideen for snart et år siden. I april gikk han inn i et norsk selskap i USA, som igjen hadde avtale med et større amerikansk firma. De løste problemet med betalingssikring på Internett. Etter to måneder kjøpte Microsoft opp hele sulamitten, og Vennerød jublet.

Microsoft har satt av seks milliarder til internettsatsing de tre neste årene. Brorparten av satsingen er på nettopp nye elektroniske markedsplasser som Collector's Corner.