Slik lager du din egen hjemmeside

Dagbladet forklarer deg hvordan Elin Ruhlin Gjuvsland (21) gjør det. Hun er med i redaksjonen som legger Dagbladet ut på Internett hver dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Profesjonelle nett-formgivere bruker helst det forholdsvis enkle programmeringsspråket HTML direkte. Dette gir den beste kontrollen med sidenes utseende. Men som nybegynner er det best å begynne på enkleste vis.

Det finnes flere gode programmer der Elin kan lage sidene direkte - de fleste av dem er gratis tilgjengelig via nettet. Men det aller letteste å begynne med er Netscape Gold - en utvidet versjon av nettleseren (browseren) Netscape, som de fleste bruker når de skal ut på nettet.

Denne kan hentes ned fra Netscapes hjemmeside på http:/www.netscape.com. Velg «Help-About Netscape» fra menyen. Om siden som kommer opp forteller deg at dette er Version 2.01 Gold, har du riktig versjon. Elin har den allerede.

Aller først kaller Elin opp en blank nettside. Dette gjør hun ved å velge «File-New Document-Blank» fra menyen. En grå nettside uten innhold kommer opp - akkurat som et blankt ark. Nå skal hun begynne å fylle den med sine egne tekster og bilder.

· Start med tittelen

Aller først starter Elin med en tittel. Den blanke nettsida virker omtrent som et vanlig tekstbehandlingsprogram, slik som Word eller Ami Pro. Med andre ord kan Elin bestemme skriftstørrelse og skrifttype ved å velge dem i menyen. I Netscape Gold skjer dette ved hjelp av menyene. Velg f.eks. +4 som Font Size (skriftstørrelse) og Heading 1 som Paragraph Style (skrifttype for dette avsnittet). Så trykker hun på OK-knappen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer