Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Slutter etter sju måneder

Frode Nielsen er en av Internett-pionerene i Norge. Han startet nyhetstjenenesten "Nielsen Observer". I februar i år startet han nettavisa Kanal 1 sammen med tidligere Computerworld-redaktør Pål Leveraas. Nå slutter Nielsen "av personlige årsaker".

Nielsen vil selv ikke kommentere sin oppsigelse ut over at det er et personlig veivalg. Hva han framover skal drive med, vet han ikke konkret ennå. Men han forhandler for øyeblikket med to andre aktører i den norske Internett-verdenen med sikte på ny jobb.

Også administrerende direktør Per Øyvind Elvebakk i Kanal 1 er sparsom med opplysninger.

- Nielsen har kommentert dette selv. Mer er det vel ikke å si om den saken. Vi er i ferd med å utvide fra 11 til 25 ansatte, og selv om Nielsen er en gründer og nøkkelperson vil ikke hans avgang ha nevneverdig å si for selskapets framtid, framholder Elvebakk.

Men Kanal 1 har annonsert planer om en emisjon som skal tilføre selskapet 12 millioner kroner. Med en slik økonomisk plattform vil kanal 1 bli den rikeste frittstående nettavisa i Norge. I motsetning til mange av sine konkurrenter gis Kanal 1 ikke ut på papir. Innholdet har vært svært nettorientert, og henvender seg primært til de som arbeider profesjonelt med Internett. Unntaket er kjendisskribenten Jon Michelet, som i kjent stil bidrar med slugger-kommentarer om ymse emner.

Tida vil vise om Kanal 1 for framtida vil satse på å konkurrere med de store dagsavisenens nettutgaver. Selskapet har imidlertid TV-mediet som historisk forbilde -ikke den trykte avisa.

Kanal 1 ser på seg selv som det første større mediehuset på nettet. De satser på å tilby nyheter, samt stoff om kultur, underholdning, hobby og fritid til et større publikum.