Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Snart dom i Nordens største hackersak

Seks danske hackere venter nå på dom i byretten i Roskilde. De er tiltalt for et stort antall elektroniske innbrudd ved universiteter, organisasjoner og bedrifter. Til og med Pentagon, det amerikanske militærvesenet, har hatt besøk av danskene.

Etterforskningen har tatt tre år og papirhaugen veier i dag over 11 tonn. Ved en tilfeldighet ble sporet etter hackerne oppdaget og dermed startet oppnøstingen til Nordens største hackersak.

Le Cerveau

En av de tiltalte, som regnes for svært sentral i saken, var 17 år da han ble arrestert. Arrestasjonen skjedde mens tenåringen fra Ebeltoft hadde historietime på skolen. Politiet fant beviser for en enorm hackeraktivitet i 17-åringens Amiga-maskin. Hackeren brukte pseudonymet Le Cerveau og er i dag en 20 år gammel teologistudent.

- Jeg ble uforsiktig etterhvert og glemte å slette spor etter meg. Innerst inne visste jeg at jeg ville bli tatt en dag, men samtidig innbilte jeg meg noe annet. Alt løp løpsk de siste 14 dagene før arrestasjonen. Jeg hadde adgang til utallige maskiner og mistet helt oversikten. Jeg måtte prøve ut alle de elektroniske hullene jeg fant før de ble tettet, sier hackeren til den danske avisen Extra Bladet.

The Jackal

De seks hackerne var organisert i et nettverk som de kalte PET-NET. De brukte blant annet maskinene til det amerikanske meteorologiske instituttet for å bearbeide passord og knekke koder.

Den sjette hackeren, The Jackal, var den siste i gjengen som ble arrestert. Han opptrådte svært forsiktig og ble først avslørt i 1994, et år etter at de andre fem var funnet. Hans spesialitet var å bearbeide loggfilene, som avslører om uvedkommende har vært innenfor et datasystem. The Jackal er også oppfinneren av det anerkjente hackerprogrammet Cracker Jack som knekker passordkoder.

Alle de tiltalte i saken hevder at motivet ikke var å tjene penger eller å skade datasystemene.

- Jeg ble tiltrukket av spenningen ved å overvinne de forskjellige sikkerhetsprosedyrene i systemene. det var som en rus, sier The Jackal til Extra Bladet.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media