Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sort dag på nettet

For mange på informasjonsmotorveien ble torsdag 8. februar en sort dag i netthistorien. I går signerte president Bill Clinton loven som vil begrense amerikaneres ytringsfrihet i vesentlig grad.

Den såkalte Communications Decency Act of 1996 forbyr all uanstendig elektronisk kommunikasjon. Amerikanske borgere risikerer opptil to års fengsel for brudd på loven.

En lang rekke organisasjoner har protestert iherdig mot den politisk korrekte loven. De mener blant annet at loven vil gjøre det umulig å informere skikkelig om tabubelagte områder, f.eks aids, kjønnssykdommer, sikker sex, voldtekt og incest.

Dessuten regulerer loven også innholdet i e-post mellom privatpersoner. Du kan bli dømt til både bøter og fengsel om du sender en lidenskapelig postmelding til kjæresten din.

Siden Internett ikke er ett lands eiendom, vil ikke norske nettbrukere berøres av lovendringen i vesentlig grad. Men å surfe på nettet i USA kan bli en ny opplevelse. Du kan lese om loven i sin helhet på http://140.147.248.9/

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media