Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Student fant eksamensoppgaven på nettet

En ivrig student sporet like godt opp eksamensoppgavene på datanettverket rett før han skulle opp til eksamen. Universitetet har nylig behandlet saken, og studenten risikerer i verste fall utvisning eller at oppgaven blir annullert.

Eksamensoppgaven var lagret slik at hvem som helst med alminnelig adgang til datasystemet på Universitetet i Oslo kunne se på oppgavene før eksamen, skrev studentavisa Universitas i går.

- Vi kan ikke være sikre på at ikke flere studenter har sett oppgavene, men eksamenskarakterene tyder på at bare denne ene studenten har kikket, sier Arne Laukholm, IT-direktør ved Universitetet.

Alvorlig sak

Den geskjeftige studenten ble oppdaget ved en rutinekontroll av dataloggen.

Om andre studenter har kikket, har de i så fall greid å skjule sporene. Universitetet vil ikke oppgi hvilket fakultet eller hvilket fag studenten tilhører. Heller ikke om studenten nå er utvist fra Universitetet.

- Vi har behandlet saken i Kollegiet ved Universitetet. Dette er en alvorlig sak, derfor er dette den eneste instansen som kan vurdere annullering av en eksamensbesvarelse eller utvisning, sier Toril Johansson, studiedirektør ved Universitetet.

Personvernet

Over 18 000 personer har adgang til datanettverket til Universitetet i Oslo. I tillegg til sikkerhetsbrudd blant de faste brukerne, har Universitetet også opplevd flere dataangrep via Internett.

Likevel føler ledelsen for datanettverket at de har gode nok sikkerhetsrutiner.

- Men vi har nå anmodet de forskjellige avdelingene om at eksamensoppgaver heretter aldri lagres på en et dataområde flere har adgang til. De bør lagres på en lokal datamaskin, på en diskett eller skrives for hånd, sier Arne Laukholm IT-direktør.

Du kan lese mer om saken i Universitas