Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

USA til kamp mot svenske pirater

Det amerikanske senatet går til kamp mot piratkopiering av dataprogrammer i Sverige. Det har irritert amerikanerne at det svenske politiet jobber så sent. Avsløringene om at det Karolinska Institutet bruker piratprogrammer har vakt oppsikt.

I juni i fjor gikk det svenske kriminalpolitiet til husransakelse ved det prestisjefylte Karolinska Institutet. Det ble avslørt at instituttets 250 datamaskiner inneholdt flere hundre ulovlig kopierte programmer. 18 måneder etter beslagene er saken fortsatt til etterforskning ved det svenske politiet. Verdien av kopieringen har et økonomisk omfang på 10- 15 millioner kroner.

Det amerikanske senatet har sett seg lei på at svenskene ikke gjør en større innsats for å ivareta opphavsrettighetene. For en uke tilbake mottok den svenske justisministeren, Laila Freivlads et brev fra senatoren Dianne Feinstein. Hun er senator for California hvor de største amerikanske programvarebedriftene og appellerer til de svenske myndighetene om å handle raskere i slike saker.

Nå går både Microsoft, Adobe, Computer Associates og det svenske firmaet Eurodex til politianmeldelse av det Karolinska instituttet for illegal kopiering av programvarer. Les i svenske Dagbladet om USA kritiserer svenskene og Politiet misfornøyd med påtalemakten .