Vatnes kidnappere funnet på Internett

Det er den fryktede geriljagruppen ELN som holder Stein Vatne som gissel i den colombianske jungelen. I går fant Dagbladet nordmannens fangevoktere på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I full uniform står lederne for geriljagruppen og stirrer mot deg. Bare et klikk unna kan de sees ved hjelp av en Internett-adresse. Utenriksdepartementet har også surfet seg fram til geriljagruppens hjemmeside.

- Vi er overbevist om at det er ELN-geriljaen som står bak kidnappingen av Stein Vatne, og har også registrert at de er å finne på Internett, sier Sjur Torgersen, lederen for UDs konsulatseksjon.

Det er han som koordinerer arbeidet med å få frigitt Stein Vatne. Men om Utenriksdepartementet har tatt kontakt med kidnapperne via deres e-post adresse, vil han ikke si noe om.

- Hvis vi hadde gjort det, ville jeg ikke latt den informasjonen tilfalle allmennheten. Det er en prinsippsak. Hvordan vi kommuniserer med geriljaen er konfidensielt, sier UDs mann Sjur Torgersen.

Men han kan avsløre at store ressurser er satt inn for at nordmannen skal få friheten tilbake.

ELN er den nest største av de geriljagruppene som ennå utkjemper den førti år gamle borgerkrigen i Colombia. På Internett er det et utall sider hvor du kan lese om interne regler, målsettinger og om de ulike frigjøringssoldatenes heltegjerninger. Geriljabevegelsen skriver at de er «Colombias nye stemme», og at den cubanske revolusjonshelten Che Guevara er deres forbilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer