Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Vintrøbbel på Internett

TROMSØ (Dagbladet): Rusmiddeldirektoratet truer med å anmelde vinagent Arne Opheim i Bodø fordi han legger ut informasjon om vin på Internett.

- Jeg kan ikke se at dette er noe annerledes enn Vinmonopolets brosjyrer og informasjonsskriv. Vi er det eneste vinagenturet i Nord-Norge, og ser oss nødt til å benytte oss av ny teknologi for å nå det viktigste markedet, som er området rundt Oslo. Uten internettsidene våre blir det vanskelig, sier Arne Opheim, daglig leder i vinagenturet Westport Scandinavia.

Firmaet har enerett for salg i Norge på 23 vinmerker, som alle føres av Vinmonopolet. På Westport Scandinavias internettsider kan alle lese om firmaets vinmerker, i tillegg til en del generell informasjon om ulike vingårder. Sidene har også et diskusjonsforum hvor vininteresserte kan komme med innlegg og diskutere vin.

Anmeldes?

Sidene har falt Rusmiddeldirektoratet tungt for brystet. De truer med å anmelde Opheim. Direktoratet mener Internett-tjenesten bryter med alkoholloven, som sier at det er forbudt å reklamere for alkohol i Norge.

- Jeg anser ikke Internett-tjenesten vår for å være reklame. Skal du lese informasjonen, må du oppsøke den aktivt. Ingen blir ufrivillig utsatt for sidene våre, sier Arne Opheim.

Dagbladet oppnådde ikke kontakt med noen i Rusmiddeldirektoratet i går kveld, men overfor NRK Nordland har direktoratet truet med å anmelde Westport Scandinavia om ikke internettsidene fjernes.

Firer ikke

- Vi kommer ikke til å fjerne sidene våre. Jeg innrømmer at de virker salgsfremmende, men det trenger ikke å være reklame for det. Jeg mener at sidene våre kommer i et uavklart grenseland, sier Arne Opheim.

Opheim tok kontakt med Rusmiddeldirektoratet før sidene ble opprettet, men fikk da ingen innvendinger.

Opheim har nå kontaktet advokat for å ta saken opp med Rusmiddeldirektoratet.

VINAGENT: - Mine internettsider bryter ikke med alkoholloven, mener Arne Opheim, daglig leder i vinagenturet Westport Scandinavia. Foto: BJØRN ERIK RYGG LUNDE