Tirsdag 19. oktober 2021 klokka 09.43

Politihuset i Oslo, Jan Helge Andersen

«Noe som ikke stemmer»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dag to av Andersens avhør innledes med å snakke om skam knyttet til saken. Han forteller at han har kjent på dette helt siden overgrepene og drapene skjedde, og at det er skam knyttet til overgrepene.

Avhøret dreier inn på jentene. I første avhør i 2000 sa han at han forgrep seg på den eldste, så endret han forklaring etter at han ble informert om DNA-funn på den yngste. Nå forklarer han igjen at hans oppfatning er at det var den eldste han forgrep seg på.

«Mistenkte husker at han «til en viss grad» forgrep seg på en av jentene, den han trodde var den eldste. Politiet sier de har funnet spor på den minste», skriver politiet. Politiet refererer til Andersen som «mistenkte».

Andersen synes likevel det er merkelig.

- Hodet mitt klarer ikke å slippe det helt, sier han.

«På spørsmål om skammen påvirker hans hukommelse rundt det som har skjedd, svarer mistenkte «kanskje», han vet ikke. Han har ikke tenkt på det på den måten», står det i avhørsreferatet.

I neste sekvens av avhøret gjennomgås tida like før drapene. Andersen blir bedt om å beskrive bevegelsene i Baneheia, hva han hører og ser. Han forteller at de går på en sti og hører lyden av løv i vinden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer