007s ukjente liv

CHICHESTER (Dagbladet): For 25 år siden spilte irske Pierce Brosnan seg til noen pennies på undergrunnen i London. I helga solgte agent 007 klokker på markedet utenfor Chichester i Sør-England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det virker som at 43 år gamle Pierce Brosnan har alt, men den irskfødte stjernen hadde en kronglete start. Han vokste opp ensom og alene og kjente aldri sin far.

Moren forlot ham da han var fire år gammel. Han ble først tatt vare på av besteforeldrene, da de døde tok en tante over.

Før han slo gjennom som skuespiller studerte han drama i London i tre år og livnærte seg som gatemusikant.

I helga var det en nypudret og rynkefri Brosnan som smilte seg inn på stand 32 på den legendariske Goodwood Festival of Speed utenfor Chichester.

Produktplasseringen er økonomien bak James Bond-filmene og denne gangen var det selveste 007, alias Pierce Brosnan, som ble produktplassert.

Utenfor var det hestekrefter, ikke hester. Brølene fra Ferrari og Bugatti av edel årgang overdøvet Omega-kongen fra Italia som prøvde å få oss til å tro at klokkene hans var dynamiske følelser.

Pengemangel?

- Ferrari er en religion, sa fotografen med fartstid som racerbilkjører.

James Bond smilte og smilte og viftet med klokkene og pludret om hvor viktig han selv var som agent 007. Om han var utskremt for å skaffe mer penger til Bond-filmen «Tomorrow Never Dies» vites ikke. Ryktene om pengemangel for den halvferdige filmen ville Brosnan ikke snakke om.

- Unnskyld, mister Brosnan, men har du denne klokka på deg i Bond-filmen du nå spiller inn? får vi pest inn mellom spørsmål om karakterroller og bleieskift på hans fem måneder gamle Dylan Thomas.

Barnestell

Det skulle vi aldri ha gjort. Barnestell er mye viktigere på markedet for hestekraft og klokkespill. Etter lange utgreiinger om å være firebarnsfar, lykkelig og talentfull på alle områder, setter Mr. Handsome blikket i oss og sier megetsigende:

- Jeg skjønner du aldri har sett meg som James Bond.

Han har rett. Og seansen på Goodwood Festival of Speed har ikke pirret lysten. Hvis det ikke skulle være for å se klokka hans, da.

Sponsorhysteriet ble til slutt helt tydelig. Brosnan poserte sammen med irske racerbilkjører Eddie Irvine. Irvine kjører Ferrari. James Bond kjører BMW. Ingen fikk vise seg med den andres produkt. Derfor kjørte de en kopi av månebilen.

- La oss komme oss vekk herfra, sa fotografen.

GATEMUSIKANT: I dag har skuespiller Pierce Brosnan penger nok, men for 25 år siden måtte den unge iren livnære seg som gatemusiker i London. Se selv på dette eksklusive bildet av unge Pierce tatt på undergrunnsbanen i London. James Bond
James Bond