06:30: Køen står på vei inn til Oslo

Og verre skal det trolig bli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E18, BLOMMENHOLM (Dagbladet): Seint i går kveld ble det ene veiløpet i Smestadtunnelen stengt, og nå holder Vegvesenet, Ruter og bilister holder pusten for å se om det faktist blir et «køhelvete» i Oslo dag. 

Dagbladet er tirsdag morgen på plass ved E18 på Blommenholm i Sandvika, der bilene enn så lenge ikke kjører (står)  tett-i-tett som Vegvesenet har spådd at de vil i løpet av dagen.

To kilometer i timen Det er spådd at en strekning på rundt sju, åtte kilometer kan ta opp mot fire timer. Det betyr at trafikken kan komme til å kjøre i omlag to kilometer i timen. 

Men allerede klokka 06.30 står køen på vei inn mot Oslo. 

Og skal vi tro Vegvesenet, vil de første dagene etter tunnelstengingen i går kveld, preges av kø, kø og atter kø. Enn så lenge går det i rykk og napp. 

Har du bilder, video, innspill eller tips? Tagg gjerne bilder og video med emneordet #dbtrafikk i sosiale medier. Du kan også ringe oss på 24 00 00 00, sende SMS/MMS til 2400 eller skrive til 2400@dagbladet.no. 

KJØRTE, MEN SÅ... Bilene holdt god fart, selv om de kjørte svært tett på vei inn til Oslo ti over seks tirsdag morgen. Men så, 06.30 ble det kø. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
KJØRTE, MEN SÅ... Bilene holdt god fart, selv om de kjørte svært tett på vei inn til Oslo ti over seks tirsdag morgen. Men så, 06.30 ble det kø. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer

Det ene løpet i Smedstadtunnelen på Ring 3 ble stengt som det første leddet i rehabiliteringen av ti tunneler i Oslo, som skal holde på fram til 2019.

Ti kilometer Fra der Dagbladet står tirsdag morgen, er det rett over ti kilometer til den stengte tunnelen. Folk oppfordres til å reise kollektivt. 

LES SAKEN: Finn fram sykler og busskort: Fra tirsdag forventes det et «køhelvete» i Oslo

Kilder sa i helga til Dagbladet at et resultat av tunnelstengingen kan føre til et såkalt «køhelvete», som skal vare på ulike steder på Østlandet i nesten fem år

Årsaken er at rehabiliteringsarbeidet ikke kan utføres på nattestid på grunn av støy, opplyser Statens Vegvesen.

- Vi prioriterer framkommelighet for kollektivtransport og nødetater, og oppfordrer publikum til å la bilen stå, reise kollektivt, sykle eller gå. Privatbiler og varetransport får redusert framkommelighet. Når slike prosjekter pågår, vet vi av erfaring at trafikken vil gå ut over de lokale veiene, sier Eystein Hanssen, pressekontakt i Vegvesenet til Dagbladet. 

MANDAG KVELD: Etter litt forsinkelser ble Smestadtunnelen stengt i 22-tida i går kveld, som det første leddet i tunnelrenoveringen som skal foregå flere steder på Østlandet i en periode på nesten fem år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MANDAG KVELD: Etter litt forsinkelser ble Smestadtunnelen stengt i 22-tida i går kveld, som det første leddet i tunnelrenoveringen som skal foregå flere steder på Østlandet i en periode på nesten fem år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

På Dagbladet.no følger vi trafikken gjennom hele dagen, med direktesending fra 07.00. 

LES OGSÅ: Derfor tar det fem år

BLOMMENHOLM 20150602 Trafikken på veg inn til Oslol på E 18 kl 0615 . Foto Hans A Vedlog / Dagbladet
BLOMMENHOLM 20150602 Trafikken på veg inn til Oslol på E 18 kl 0615 . Foto Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer