Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 1 200 fryktes omkommet på Filippinene

Blir beskrevet som tidenes kraftigste tyfon. Norske Erlend (30) har fortsatt ikke gitt lyd fra seg.

KRAFTIG TYFON: Tyfonen Haiyan kan ha tatt livet av 1 200 mennesker. Foto:  REUTERS/Erik De Castro / NTB Scanpix
KRAFTIG TYFON: Tyfonen Haiyan kan ha tatt livet av 1 200 mennesker. Foto: REUTERS/Erik De Castro / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 1 200 mennesker fryktes omkommet i tyfonen Haiyan, ifølge Filippinenes Røde Kors.

Tallet er oppjustert fra meldingen om 100 omkomne i dag tidlig. Over 700.000 mennesker er evakuert fra kystområdene, men mange er tilbake.

- Dessverre Norske Erlend (30), som driver barnehjem der Tyfonen nå herjer, har ikke gitt lyd fra seg siden natt til fredag. 

- Vi har ikke hørt fra ham siden natt til fredag, rundt en halvtime før tyfonen nådde sitt «peak», sa nestformann Robert Hoven i Streetlight Norge til Dagbladet lørdag morgen.

I 13-tida har de fortsatt ikke hørt fra ham.

- Dessverre, skriver Hoven i en SMS til Dagbladet. Kollegaen har fortalt at Johannesen var godt forberedt på tyfonen, som han fikk på film før den slo inn mot Tycloban, der han befinner seg.

- 70 personer samlet - Da vi snakket med ham natt til fredag, var han godt forberedt på det som skulle skje. Han var sammen med barna på inntaksenteret vårt, og en del folk fra slumområdene der nede. De er om lag 70 personer som er samlet, sier Hoven.

Filippinske myndigheter har ikke oversikt over skadeomfanget etter Haiyan, som nådde land med vindkast på over 75 sekundmeter, kraftig regn og 5-6 meter høye bølger.

DRIVER BARNEHJEM: Erlend Johannesen kom til Filippinene for åtte år siden, og har drevet barnehjem og hjulpet hundrevis av barn siden. Foto: Streetlight Norge
DRIVER BARNEHJEM: Erlend Johannesen kom til Filippinene for åtte år siden, og har drevet barnehjem og hjulpet hundrevis av barn siden. Foto: Streetlight Norge Vis mer

Ifølge luftfartsmyndighetene flyter det lik rundt i gatene i Tacloban, skriver britiske The Guardian.

- Store problemet - Mangelen på kommunikasjon er det store problemet nå, konstaterte lederen for det nasjonale krisedirektoratet, Eduardo del Rosario, fredag kveld.

Meteorologene frykter at Haiyan skal vokse seg sterkere og fortsette sin ville ferd ut over Sør-Kinahavet til Vietnam eller Kina.

3. desember 2012 omkom 1 900 mennesker i tyfonen Bopha, på Filippinene.

KRAFTIG: - Mangelen på kommunikasjon er det store problemet nå, sier lederen for krisedirektoratet på Filippinene. Foto: AFP PHOTO/CHARISM SAYAT/ NTB Scanpix
KRAFTIG: - Mangelen på kommunikasjon er det store problemet nå, sier lederen for krisedirektoratet på Filippinene. Foto: AFP PHOTO/CHARISM SAYAT/ NTB Scanpix Vis mer