Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1 500 nordmenn har fått skattesjokk

Direktoratet jobber med å rette opp feilen.

SKATTESJOKK: Rundt 1 500 nordmenn har i høst fått solide regninger på ubetalt skatt i posten fra kemneren. Men det hele skyldes en tabbe. Inngangspartiet til skattedirektoratet i Oslo. Bildet er fra Skattedirektoratets tidligere kontorer på Helsfyr. Foto: Heiko Junge / NTB SCANPIX
SKATTESJOKK: Rundt 1 500 nordmenn har i høst fått solide regninger på ubetalt skatt i posten fra kemneren. Men det hele skyldes en tabbe. Inngangspartiet til skattedirektoratet i Oslo. Bildet er fra Skattedirektoratets tidligere kontorer på Helsfyr. Foto: Heiko Junge / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 1 500 nordmenn har i høst fått solide regninger på ubetalt skatt i posten fra kemneren. Men det hele skyldes en tabbe.

Feilen i Skattedirektoratet har rammet personer som har flyttet til en annen kommune. Den nye bostedskommunen har ikke registrert noen skatteinnbetaling fordi den betalte skatten havnet i den forrige, melder NRK.

Skattedirektoratet har nemlig videreført noen skatteyteres bostedskommune fra 2010 til 2011, selv om skatteyteren har flyttet i mellomtiden.

- Disse skattyterne fikk et riktig skatteoppgjør tidligere i år. Da vi skulle rette opp feilen med bostedskommune fikk rundt 1 500 skattytere et nytt skatteoppgjør i september/oktober som vi ikke skulle ha sendt ut, sier avdelingsdirektør Jan Christian Sandberg i Skattedirektoratet.

Direktoratet jobber med å rette opp feilen, og Sandberg understreker at det ikke vil få noen skattemessige konsekvenser for de det gjelder.

(NTB)