1 kr liter'n - det er Shell, det

FINNSNES (Dagbladet): I tre timer solgte Shell-stasjonen bensin til utrolige en krone literen. Så ble gigant-tabben oppdaget: Forhandler Svein Kåre Pettersen hadde misforstått Shells priskampanje!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I samarbeid med Shells områdeledelse i Troms skulle den lokale Select-stasjonen feire toårsjubileum - under vignetten Crazy Days. Hvilket det også ble:

- Prisen på bensin skulle vært satt ned med en krone literen, til kroner 8,83. I stedet solgte vi bensinen til en krone literen. Tabben skyldes menneskelig svikt og var en grusom feil, sukker daglig leder Svein Kåre Pettersen ved Shell Finnsnes - og tilføyer:

- Enn så lenge er jeg daglig leder her. Men gud vet hvor lenge jeg får beholde tittelen etter denne fryktelige flausen.

Nesten konkurs

- Hvordan ble tabben oppdaget?

- Shells områdesjef hadde hørt rykter om kaoset. Hvordan vet jeg ikke. Men han tok straks affære og stanset galskapen. Men før misforståelsen ble oppklart, var tankene nesten tomme, ettersom vi hadde rukket å «gi bort» 15000 liter drivstoff, forteller Pettersen.

Han tapte om lag 135000 kroner på fadesen.

- Som sjef bærer jeg ansvaret og vi må trolig dekke dette tapet sjøl. Heldigvis fikk vi stengt pumpene etter tre timer. Et par timer til - og vi hadde gått konkurs, sier forhandleren.

Sjokkprisen ble annonsert i lokalavisa Troms Folkeblad - som kom på gata tirsdag kveld.

Trafikk-kaos

Salget startet klokka sju i går morges og skulle vare i 12 timer. Da stasjonen åpnet, sto folk allerede i kø. Etter en stund begynte ryktene å svirre og bilkøen ble flere kilometer lang. Folk strømmet til med kanner og oljefat.

- Det er jo en fattig trøst at vi nå har mange fornøyde kunder, sier Pettersen om de som får en liten stund fikk nyte godt av klodens billigste bensin.

- Du tar tabben med godt humør?

- Uten galgenhumor hadde jeg ikke overlevd dette. Dette smadrer jo budsjettet vårt, sier den ulykkelige forhandleren.

TANKEN VAR GOD: I tre timer solgte Svein Kåre Pettersen bensin til en krone literen. Det er en tabbe han aldri vil glemme.