1. mai i krisens tegn

Den økonomiske krisen vil danne bakteppet for alle politikere som skal oppildne folket 1. mai.

KRISETEGN: Statsminister Jens Stoltenberg, her i sin 1. mai-tale i Stavanger i fjor, skal i år tale på Youngstorget i Oslo. Den økonomiske krisen vil danne bakteppet for årets taler. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
KRISETEGN: Statsminister Jens Stoltenberg, her i sin 1. mai-tale i Stavanger i fjor, skal i år tale på Youngstorget i Oslo. Den økonomiske krisen vil danne bakteppet for årets taler. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den økonomiske krisen vil danne bakteppet for alle politikere som skal oppildne folket 1. mai, ikke minst for statsminister og partileder Jens Stoltenberg (Ap), som inntar Youngstorget i Oslo.

De tre foregående år har Stoltenberg fartet rundt omkring i landet på denne arbeidernes tradisjonsrike festdag. I år med stortingsvalg er derimot tradisjonen den at Aps leder er hovedtaler på arbeiderbevegelsens viktigste samlingsplass, før toget legger ut på ruten gjennom hovedstaden.

Stoltenberg vil etter alle solemerker bruke talen til å brodere videre på hovedtemaene fra landsmøtet: Arbeid for alle, helsereform og integreringspolitikk. Regjeringens kamp for å dempe virkningene av den økonomiske krisen er det overordnede temaet fram mot valget og vil ha stor betydning for valgresultatet.

Topptungt

For virkelig å toppe laget på Youngstorget vil også SV-leder Kristin Halvorsen holde appell. Slike blandede opptredener blir mer og mer vanlig blant regjeringspartnerne. Senest under Ap-landsmøtet dukket Halvorsen og Sp-leder Liv Signe Navarsete opp for å kaste glans over regjeringsprosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer