1. mars vinterens farligste dag for bilister

Pass deg i trafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 1. mars er den mest skadeutsatte dagen i trafikken i vintermånedene, viser en omfattende gjennomgang av trafikkskader som er gjort av selskapet TrygVesta.

Forsikringsselskapet har analysert alle sine trafikkskader i perioden 2002 - 2008 - til sammen flere hundre tusen skader - og sortert dem på dato.

- Vi fant ut at 1. mars skiller seg ut med hele 34 prosent flere skader enn hva vi for eksempel ser i snitt per dag i februar, forteller senior skadesjef Ketil Voll i TrygVesta.

Resultatet var overraskende, og Voll ser ingen innlysende forklaring. Han peker på at 1. mars ofte faller sammen med vinterferien flere steder i landet, men datoen er likevel ikke noen stor nasjonal utfartsdag.

- Vi leter etter den virkelig gode forklaringen på at det skjer så mange skader i trafikken akkurat denne dagen. sier han.

Gjennomgangen av trafikkskadene viser ellers at fredag er den mest skadeutsatte dagen i uken. Det skjer flest skader på tider med mye trafikk og stress, som den siste uken før jul, dagene før 17. mai og fredag før palmehelgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer