1. mars vinterens farligste dag for bilister

Pass deg i trafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 1. mars er den mest skadeutsatte dagen i trafikken i vintermånedene, viser en omfattende gjennomgang av trafikkskader som er gjort av selskapet TrygVesta.


Forsikringsselskapet har analysert alle sine trafikkskader i perioden 2002 - 2008 - til sammen flere hundre tusen skader - og sortert dem på dato.

- Vi fant ut at 1. mars skiller seg ut med hele 34 prosent flere skader enn hva vi for eksempel ser i snitt per dag i februar, forteller senior skadesjef Ketil Voll i TrygVesta.

Resultatet var overraskende, og Voll ser ingen innlysende forklaring. Han peker på at 1. mars ofte faller sammen med vinterferien flere steder i landet, men datoen er likevel ikke noen stor nasjonal utfartsdag.

- Vi leter etter den virkelig gode forklaringen på at det skjer så mange skader i trafikken akkurat denne dagen. sier han.

Gjennomgangen av trafikkskadene viser ellers at fredag er den mest skadeutsatte dagen i uken. Det skjer flest skader på tider med mye trafikk og stress, som den siste uken før jul, dagene før 17. mai og fredag før palmehelgen.

(NTB)